Lakseportioner i estragonsauce

Til 10 personer

Ingredienser

10 lakseportioner á ca. 150 g
350 g gulerødder i strimler
350 g persillerod i strimler
350 g porre i strimler
150 g smør
Saften af 1 citron

Estragonsauce:
1 l fiskefond
1-2 spsk. dijonsennep
1 l fløde
3-4 spsk. tørret estragon
evt. maizena eller smørbolle til jævning

Pynt:
Friske estragonblade

Fremgangsmåde

Gulerødder, persillerødder og porre dampes i smør i ca. 2 minutter.

Lakseportionerne lægges i en smurt bradepande, grøntsagerne lægges ovenpå, og fiskefonden tilsættes sammen med halvdelen af estragonen, hvorefter det simrer under låg i ovn i ca. 10-12 minutter ved 170 °C (laksen bør have en kernetemperatur på max 55 °C).

Laksestykker tages op og holdes lune. Fonden tilsættes fløde, dijonsennep og resten af estragonen, jævnes evt. en smule, smages til med salt og peber samt en klat koldt smør.

Laksestykkerne anrettes i fad eller på tallerken med grøntsagerne ovenpå og til sidst saucen – pyntes med friske estragonblade.