Burgerboller

Bag dine egne burgerboller, de smager bare bedre. Prøv at komme fuldkornsmel i, hvis du vil have en grovere variant.

Ingredienser

1½ dl sødmælk
1½ dl vand
20 g gær
½ kg hvedemel
Ca. 1 tsk fint salt
1 spsk. sukker
30 g smør
Æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Bland gæren i den håndvarme mælk/vand og tilsæt mel, salt, sukker og blødt smør.

Ælt dejen meget grundigt igennem (cirka 10 minutter), eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.

Kom sesamfrø i en dyb tallerken.

Del dejen i 6-8 stykker. Vej altid dejen og divider med det ønsket antal boller. På den måde sikrer du, at alle boller er bagt færdig samtidig.

Form bollerne en af gangen og mas dem “flade” i sesamfrøene.

Kom dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 30 min – overdækket.
Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages ved 200 °C i cirka 15 minutter.