Kyllingetærte med porre

Til 4 personer

Ingredienser

1 stor kylling, ca. 1200 g
250 g porre – ikke for meget af det grønne
100 g bacon i tern
Ca. 20 g smør
1/2 spsk. mel
1/2 dl nedkogt hønsebouillon
1/2 dl piskefløde
1 pk. frossen butterdej
Citronsaft
Pisket æg til pensling
Suppeurter

Fremgangsmåde

Kog kyllingen med urterne og tag den op. Nedkog suppen til godt 1/2 liter. Pil kyllingen fra hinanden og skær kødet i tern.

Skæres porrerne i centimetertykke skiver. Steg baconternene til de er sprøde evt. med en smule olie og tag dem op. Kom smør og porrer i baconfedtet, sautér i 5 – 10 minutter.

Rør melet i, tilsæt det meste af bouillonen og kog det kort igennem. Resten af bouillonen blandes med fløden og tilsættes sammen med kyllingestykkerne – smag til med salt, peber og citronsaft.

Kom “stuvningen” i et tærtefad og rul butterdejen ud over kanten på tærtefadet. Pensl med æg – butterdejen lægges ovenpå og trykkes fast langs kanten.
Skær et centimeterstort hul i midten af tærten og dekorer evt. tærten ovenpå med den overskydende butterdej, pensl dejen med sammenpisket æg.

Bag tærten ved 225 °C i ca. 10 minutter. Derefter i ca. 20 min. ved 175 °C til overfladen er pæn gylden.

Serveres f.eks. med salat bestående af iceberg, appelsinfilet’er, valnødder og reven gulerod.

Tærten kan også fint laves i portionsforme evt. dagen før.