Æblesalat med jordskokker og sennepsmarinade

Til 3-4 personer.

Ingredienser

3 æbler
300 g jordskokker
2 fintsnittede skalotteløg
3 spsk. snittet purløg
1½ spsk. dijonsennep
saften af ½ citron
4 spsk. olivenolie
2 spsk. kapers
evt. groft plukket salat og brøndkarse

Fremgangsmåde

Befri æblerne for kernehus og skær i tynde skiver.

Skrub jordskokkerne grundigt med en børste og skær også i tynde skiver.

Bland æbler, jordskokker og fintsnittet skalotteløg sammen i en salatskål.

Pisk dijonsennep sammen med citronsaft, olivenolie, kapers og vend godt rundt sammen med æblerne.

Hvis du har lidt salat i huset – pluk det groft og bland det i salaten.

Server salaten som grønttilbehør, den smager herligt sammen med et stykke dampet torsk.

Kød går bestemt også an at spise til salaten, eksempelvis kalve- eller oksebryst, der har stået på komfuret og simret med urter og krydderier, indtil det er blevet super mørt.