Broccoli med peberrodscreme og hasselnødder

Broccoli er både sundt, smukt og sprødt, men som meget andet kål kan det bestemt godt tåle noget, der har fylde og en lille smule kant.
Peberrodscremen er rigtig god til formålet, fordi den kan begge dele. Drysser man så også lidt ristede hasselnødder på, får man et crunch, der fuldender retten.

Ingredienser

2 broccoli
2 dl fløde
1 citron
1/2 peberrod
2 spsk. hasselnødder
Vindruekerneolie
Salt

Fremgangsmåde

Skær broccolien i lidt mindre stykker og blancher dem i saltet vand. Køl dem ned i isvand.

Bland fløde og en enkelt spiseske saft fra citronen, og lad det stå ved stuetemperatur i ca. 15 min. Fløden vil tykne og blive lidt mere cremet.

Skræl og riv peberroden på et fint rivejern, og hæld en generøs mængde i cremen. Vær hellere lidt forsigtig med mængden til at starte med, og giv smagen lidt tid til at fordele sig. Du kan altid tilsætte lidt mere, hvis der skulle være behov for det.

Rist hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 160 °C, til de er gyldne, og hak dem. Mariner broccolien i olie og citronsaft, og smag til med lidt salt.

Kom cremen på en tallerken, anret broccolien på cremen, og drys de knuste hasselnødder og evt. lidt mere peberrod ovenpå.