Alaska Pollack

Ingredienser

1500 g Alaska Pollack
1000 g kartofler
1500 g blomkål
50 g smør
2 æg
1 dl fløde
4-5 hakkede løg
8 hakkede tomater
4 fed hvidløg
Citronsaft

Fremgangsmåde

Tomatcoulis:
Hakkede tomater og løg hakkes. Olie varmes i kasserolle. Hvidløg, tomater, oregano, merian og lidt sort peber tilsættes. Coulisen snurrer sammen i 10 min.

Kartofler rives. Blomkål dampes og moses. Rør æg og smør i de mosede blomkål smag dem til med salt, peber. Skyl Alaska Pollack, tør dem og skær dem i strimler. Smør en bradepande/ildfast fad, (eller en stegeso) med olie. Læg de revne kartofler i bunden, krydr med salt, peber og en lille smule reven muskatnød. Dernæst tomatcoulis’en. Herefter fiskestykkerne, der krydres og dryppes med citronsaft. Til sidst lægges blomkålsmosen på.