Oktober

Vilde rødder

Supersunde grove fibre og masser af smag. Efteråret har gjort sit indtog, og det betyder et gensyn med de kære rødder. Der findes et hav af rodfrugter, og de er som regel en ret økonomisk form for råvare, hvilket giver dig mulighed for stor variation i køkkenet. Vi har udvalgt fire af vores yndlings, som vi synes klæder enhver efterårsmenu.

 

Jordskokker

kantinen-5-15-råvaren-jordskokker

En lille knold med stor karakter. Smagen er sød og nøddeagtig, og jordskokker kan nydes både rå, kogt eller bagt. Faktisk er de små knolde et super godt alternativ til de traditionelle kartofler. Husk bare at hælde lidt citron ved vandet, så de ikke bliver brune, når du koger dem. Jordskokker er fyldt med C- og K-vitaminer og indeholder mineraler som kalium og fosfor.

 

Skorzonerrødder

kantinen-5-15-råvaren-skorzonerrod

20—25 cm bliver de fine skorzonerrødder eller fattigmandsasparges, som de også kaldes. Smagen er netop hen ad hvide asparges med en bismag af nødder, når du koger dem let. Rødderne, der pga. de mange kostfibre lægger en god bund, indeholder desuden både C- og E-vitaminer samt mineraler som jern og kalium. Brug skorzonerrødder let kogte med sauce verte til, i salater eller i supper.

 

Flerfarvede gulerødder

kantinen-5-15-råvaren-farvede-gulerødder

Lilla, hvide, røde og sorte gulerødder. Med spiseoplevelsen i højsæde kan du pryde enhver servering med flerfarvede gulerødder. De flotte rødder er typisk lidt kortere og tykkere, men har stadig den velkendte søde smag og kan anvendes præcis som traditionelle gulerødder – rå, stegt, dampet, kogt og bagt. Og så er guleroden desuden den grøntsag, der indeholder mest A-vitamin og indeholder desuden C- og E-vitamin samt masser af kostfibre.

 

Beder

kantinen-5-15-råvaren-beder

Hvide beder, gule beder, rødbeder og bolchebeder. Der findes flere spændende former for beder. Den mest velkendte er rødbeden, som vi tit ser i syltet form. Den gule bede har mindre jordagtig smag end rødbeden, ligesom den og den hvide bede er mere milde og søde i smagen. Bolchebeden kendes på dens smukke rød- og hvidstribede kød og er også mere mild i smagen end de traditionelle beder.

 

  • Bliv medlem

  • Månedens portræt

  • Forårsprogrammer 2017

  • Råvaren

  • Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Menuplaner

    Menuplaner

  • Årstidens råvarer

  • Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Økologi

    Økologi

  • Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Opskrifter

    Opskrifter

  • Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Egenkontrol

    Egenkontrol