Marts

Roden til alt godt

Rodfrugten er en både fantastisk men også nødvendig grøntsag her i de lange vintermåneder. Den er spækket med grove fibre og masser af smag og byder på stor variation i køkkenet. Det er også en økonomisk råvare, og så mætter den fantastisk som supplement til den traditionelle kartoffel.

Persillerod

Persillerod
Den lille opsvulmede hvide pælerod, som mange elsker at hade, er i virkeligheden en yderst delikat grøntsag med en mild persillesmag. Udover roden, som både kan bruge rå og blancheret i salater, som suppetern og pureer, kan også bladene anvendes, primært som suppevisk. Persilleroden ligner pastinakken i udseende, men hvor pastinakken har en lille rand mellem rod og stilk, går persillerodens lige op. Et fantastisk alternativ til kartofler.

Pastinak

Pastinak
Pastinak stammer fra Central- og Sydeuropa, hvor den har været dyrket i flere tusinde år, men da kartoflen kom til Europa, overtog den langsomt pastinakkens plads. Pastinakken, har en let sødlig og nøddeagtig smag, og gør sig fantastisk som både bagt og stegt. Er også god i gryderetter som det søde element.

Skorzonérrod

Skorzonerrod
Skorzonérrod, skorzoner eller ”fattigmandsasparges”, som den også bliver kaldt i folkemunde, er en 20-25 cm lang pælerod med et brunsort barklag, den kan blive helt op til 1 meter lang. Den har en dejlig mild smag og er bedst, når den er let kogt. Server den med en sauce verte. Enkelt, smukt og delikat.

Rødbede

Rødbede
Rødbede er blevet en af de mest populære rødder de seneste år, især de gule og bolcherstribede har fundet vej til buffeten i både rå og bagt form. Brug rødbederne rå i salaten, i grøntsagsjuicen eller bagte og marinerede som tilbehør. Pulken fra saftmaskinen kan bruges i knækbrød og brød.