Juni: Bær

De første friske bær

Det er velkendt, at bær som regel høstes i efteråret. Hvis du ikke kan vente, har vi fundet fire lækre bær, som du allerede nu kan nyde godt af. Kendetegnende for bær er, at de er smækfyldte med sunde vitaminer og vigtige antioxidanter, der er med til at holde os raske. Brug bærrene i alt lige fra friske smoothies og kompotter til bagværk og salater.

 

Jordbær

kantinen3-15-råvaren-jordbær

Nu er sommeren på vej. Det elskede røde jordbær minder os om sol og sommer, og netop nu kan du fylde skåle med friske jordbær fyldt med saft og kraft. Bærrene, der er springfyldt med sunde C-vitaminer, er oplagte til brug i desserter, grød og syltetøj – og friskplukket serveret med mælk. Du kan med fordel også prøve at marinere jordbærrene og bruge dem i salater, det giver en fantastisk smag.

 

Hindbær

kantinen3-15-råvaren-hindbær

Fine små hindbær begynder så småt at titte frem på buskene. De små bær, der findes både vildt og dyrkede, kendes ved deres søde, let syrlige smag. Især de vilde, lidt mindre bær er særligt aromatiske. Bærrene er udover at være fyldt med vitaminer også spækket med fibre, der er med til at lægge en god bund i maven. Hindbær kendes normalt på den røde farve, men de findes også i gul, orange, sort og hvid.

 

Ribs

kantinen3-15-råvaren-ribs

Syrlig og let bitter, det er sådan, vi kender ribs. De små røde bær har foruden det høje indhold af A- og C-vitaminer et højt indhold af pektin, der gør dem velegnede til gelé og syltning. Ribs kan med fordel også bruges i bagværk, eller prøv at bruge dem som modspil i salater. Haveribs er desuden en af de nemmeste bærbuske at dyrke selv. Den passer nemlig sig selv og sætter bær år efter år.

 

Stikkelsbær

kantinen3-15-råvaren-stikkelsbær

Trænger du til et sundhedsboost, så er stikkelsbær helt ideelt. De grønne og røde bær er nemlig fyldt med sunde antioxidanter og vitaminer. Bærrene, der er i familie med ribs og solbær, har en sød smag med en let syrlighed og egner sig til bl.a. gele og kompot. Her kan du dog med fordel bruge de umodne bær, da indholdet af pektin er højest her.