Bøger

Små retter stor smag

små-retter-stor-smagTimm Vladimir har gennem de seneste år bevist, at han er en af Danmarks bedste amatørkokke. Små retter; tapas, mezze, antipasti – kært barn har mange navne. Timm Vladimir henter især inspiration fra Mellemøsten og middelhavsområdet og kombinerer det med danske madtraditioner. Resultatet er et køkken, der tilbyder mange små retter med masser af smag.

Små retter stor smag, Lindhardt og Ringhof, 192 sider, 249,95 kr.

 

Kagekarma

KagekarmaDe søde detaljer er i højsædet i den nye bagebog med 100 kreative opskrifter på de mest utrolige kager og andre søde sager fra den tidligere Bagedyst-vinder Annemette Voss. Marcipan og fondant, chokolade og glasur, guld og glimmer, blomster og sløjfer foruden pensler og tyller i alle størrelser. Det hele er i brug, når Annemette viser, hvordan man giver den gas med kagepynten og tilføjer sine egne kager et personligt udtryk i et feminint univers.

Kagekarma, Politikens Forlag, 280 sider, 300,- kr.

 

Den store amerikanske kogebog

Den-store-amerikanske-kogebogDen store amerikanske kogebog er ikke bare en kogebog – den er også et portræt og historisk tidsbillede af Amerika, en smeltedigel af nationaliteter, der hver især har bragt madtraditioner med sig. Bogen er inddelt efter stater, og for hver stat får læseren en eller flere historier om de mennesker, Amerikas første madskribent, Clementine Paddleford, mødte, og den mad de spiste dér sammen, da hun undersøgte ”How America Eats”. Blandt andet finder man opskriften på en af Ernest Hemingways livretter, som hans kone Miss Mary serverede for dem.

Udkommer: 6. november 2015.

Den store amerikanske kogebog, Lindhardt og Ringhof, 832 sider, 399,95 kr.

Mit grønne køkken

mit-grønne-køkkenI Mit grønne køkken serverer Ditte Ingemann 80 fantastiske retter med ekstra grønt, der kan spises alene, men også bruges som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ. Der er altså ikke tale om en klassisk vegetarkogebog, men en kogebog, der har det grønne som omdrejningspunkt i stedet for kødet. Her er bud på skønt tilbehør og garniture både til favorit-bøffen og tirsdagsfrikadellen.

Mit grønne køkken, Gyldendal, 184 sider 299,95 kr.

 

Sunde grønne retter

sunde grønne retterSpis masser af grønt og sundt uden at være fanatisk. Det er udgangspunktet for Anne Hjernøes nye indbydende kogebog, der følger op på succesen, Sunde salater. I kogebogen får du hjælp til selv at skrue op for det grønne med lækre og velsmagende grøntsagsretter, mættende varme og kolde supper, nye skønne salater og ikke mindst Annes yndlingsfiske- og skaldyrsopskrifter.

Sunde grønne retter, Politikens Forlag, 204 sider, 300,- kr.

 

Det søde Italien

Det søde ItalienDirekte fra livsnyderland nr. 1 præsenterer Hanne Birgitte og Anders Grøndahl en perlerække af nemme, smukke og stærkt vanedannende italienske desserter. Tiramisù i fem forskellige versioner, profiteroller, panforte, pandekager, panettone og diverse typer hjemmelavet is er blot noget af det, de 48 forskellige opskrifter frister med. Derudover bliver du guidet rundt i den særlige italienske kaffe- og barkultur, hvor hvert tidspunkt på dagen har sin individuelle nydelse.

Det søde Italien, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 128 sider, 199,95 kr.

 

Lykken er is

lykken er isDet er sjovt og hyggeligt at lave sin egen is med wauw-effekt, og så smager hjemmelavet is fantastisk. ”Lykken er is” er den perfekte bibel for alle iselskere, skrevet af de to superpopulære bloggere Anne au Chocolat og Maja Ambeck Vase. Opskrifterne byder på alt lige fra sorbeter, mælkeis og parfaiter til pindeis, is(lag)kager, isdesserter m.m. – nemme som mere avancerede.

Lykken er is, Politikens Forlag, 184 sider, 250,- kr.

 

Femme food

Femme foodAnnika og Winnie Methmann Christensen er søskende og har sammen bloggen Femme Food, hvor de deler opskrifter uden mel, mælk og hvidt sukker. Ideen til bloggen kom efter, at Annika fik konstateret mælkeallergi og derfor skulle lave sin kost om. Bogen indeholder både opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad, desserter og snacks. Principperne for opskrifterne er både, at det skal være let at få fat i råvarerne, det skal være nemt at følge opskrifter, og så skal maden smage godt.

Femme food, Lindhardt og Ringhof, 192 sider, 199,95 kr.

 

Køkkenfest

KøkkenfestSå er der fest. Køkkenfest. Det er lige så råvarerne danser, gryderne pimper, og maven jubler. Kogebogen er et sandt festfyrværkeri af lækre opskrifter, der tager udgangspunkt i velsmag og nydelse frem for regler og restriktioner. Bogens forfattere, der begge er uddannet inden for fødevarevidenskab, inviterer dig på lækker mad til alt lige fra morgenfest, fest på farten og gadefest til fødselsdagsfest, hverdagsfest og verdensfest.

Køkkenfest, FADLs Forlag, 245 sider 299,95 kr.

 

Brød og kager

Brød-og-kagerHer kan man roligt tale om kærlighed til hjemmebag. I kogebogen får du mere end 100 opskrifter på Trine Hahnemanns allerbedste opskrifter på brød og kager. De er moderne, stilen er nordisk, og så kommer de vidt omkring – du får alt lige fra opskrifter på chokoladeboller til vandbakkelse og fra speltfocaccia med frugt og nødder til klassisk kernerugbrød.

Brød og kager, Politikens Forlag, 256 sider 250,- kr.

 

Plenty More

Plenty-MoreDen grønne revolution fortsætter! Her er opfølgeren til Plenty, der udkom på dansk i 2013. Fuld af inspirerende opskrifter og farverige fotos er Plenty More et must-have for såvel kødspisere som vegetarer. Bogen indeholder 150 indbydende, farverige og smagfulde grønne retter, der vækker appetitten og appellerer til din æstetiske sans.

Plenty More, Lindhardt og Ringhof, 352 sider 349,95 kr.

 

Fisk på gaflen

Fisk-på-gaflenMichelin-kokken, Rasmus Grønbech, udkommer nu med en praktisk og lækker kogebog til dig, der gerne vil have mere fisk på menuen. Med Fisk på gaflen får du 80 lækre opskrifter med forskellige typer af fisk og skaldyr samt forslag til gode saucer og lækkert tilbehør. Blandt opskrifterne får du både klassiske tilberedninger og nyfortolkede og moderne fiskeretter.

Fisk på gaflen, Politikens Forlag, 256 sider 300,- kr.

LOW CARB fra The Food Club

LOW CARB fra The Food ClubDitte Ingemann er på mission. Hun vil vise os dansere, hvordan vi bliver sunde og slanke på få kulhydrater. Med kogebogen får du mere end 80 inspirerende opskrifter på sund mad fordelt på morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider + desserter – for der skal også være plads til lidt sødt. Sundhedsbogen er proppet med livsglæde og skøn mad, der ikke kun er sund, men også smager rigtigt godt.

LOW CARB fra The Food Club, Gyldendal, 184 sider, 299,95 kr.

 

Abracadabra

Abracadabra Er du vild med at lave mad, så ved du, at en opskrift er en trylleformular, som kan omdanne simple råvarer til et skønt måltid. Krydrer du samtidig din mad ordentligt, er der basis for ren magi på middagsbordet. Udover krydderiernes kulturhistorie og praktisk viden om, hvordan de enkelte krydderier bruges, hvad der passer sammen, og hvordan man bruger dem til at kaste tryllestøv over sin daglige mad, giver Camilla Plum dig 150 af de bedste, krydrede opskrifter.

Abracadabra, Politikens Forlag, 416 sider, 300 kr.

 

#Proteinopskrifter

proteinopskrifter I denne bog finder du opskrifter på brød, kager, is og chokoladekugler, der er sundere, end man måske lige skulle tro. I bogen arbejder Morten Svane med udfordringen i at tage en opskrift på noget usundt og vende energifordelingen på hovedet, droppe sukkeret og melet og kunne nyde resultatet uden dårlig samvittighed.

#Proteinopskrifter, People’s Press, 155 sider, 249,95 kr.

 

Chili Klaus – Den er go’ i ørerne

Chili Klaus Stærk mad og chili har altid været en del af Claus Pilgaards liv. I 2008 såede han det første chilifrø, og i dag fylder chilien godt op i hjemmet. I kogebogen har Klaus samlet al sin viden om chili, chilidyrkning og selvfølgelig sin berømte chilismagning, som du måske kender fra YouTube. Bogen indeholder desuden en række stærke retter, som Chili Klaus har udviklet i samarbejde med mesterkokken Jimmy Holm.

Chili Klaus – Den er go’ i ørerne, Politikens Forlag, 160 sider, 225 kr.

 

LCHF året rundt

Jul, påske og sommerfester. Det er altid anledninger til at skeje ud. Jane Faerber viser dig i sin seneste kogebog, hvordan du navigerer igennem kalenderårets mange arrangementer og højtider og forener LCHF-livsstilen med både fritid, ferier og fester – uden at ty til gamle vaner. Kogebogen starter med vinteren i januar og arbejder sig frem i året til sommer og grill, efterår og simreretter og jul og LCHF-godter.

LCHF året rundt, Politikens Forlag, 268 sider, 250 kr.

 

American Diner

American_DinerKogebogen her er en hyldest til det overdådige diner-menukort. American Diner er skrevet af amerikanerne Erin og Grace, der mødtes i Danmark, som en kur mod deres hjemve. Her er savory morgenmad, ikoniske sandwich, hearty hovedretter og sassy desserter. Pigernes motto lyder: Det behøver ikke være perfekt, bare det er hjemmelavet.

American Diner, People’s Press, 300 sider, 299,95 kr.

 

Fiskebogen

Fisk er alsidig, nem, sund og smuk mad. Alligevel serverer vi for lidt fisk – ud over hverdagsslagere som fiskefrikadeller og stegt fiskefilet. Og det er synd, for fisk kan så meget. I fiskebogen har Cecilie Svensson samlet en række enkle, mættende, sunde og delikate retter med fisk, som både passer til hverdag, og når det skal være lidt mere særligt. Her er bl.a. samosa med laks, krebinetter med torsk, fiske-pie og et nyt take på rejecocktailen.

Fiskebogen, People’s Press, 176 sider, 299,95 kr.

 

Webers grillbibel

Grill-Bibel-Forside.inddWebers Grillbibel er din omfattende grillgrundbog, der indeholder opskrifter på alt, hvad du drømmer om og vejledninger til alle de teknikker, du har brug for. Grillbiblen indeholder flere end 160 opskrifter, som du kan lave på både kul- og gasgrill med flere end 1000 trin-for-trin billeder, der gør processerne overskuelige.

Bogen er overskueligt inddelt i kategorier, så du nemt kan finde viden om grillteknik og et kæmpe udvalg af opskrifter på oksekød, lam, svin, fjerkræ, fisk og skaldyr, grøntsager og desserter.

Webers grillbibel, Lindhardt og Ringhof, 328 sider, 299,95 kr.

 

Prices diner

Prices-dinerEr du til det amerikanske diner-køkken, så kommer Price-brødrene nu med alt, hvad den kan trække af lækre diner-retter og klassiske amerikanske måltider som supper, sandwiches, steaks, salater, shakes og dirty desserter som cheese cake, pumpkin pie og key lime pie. Kogebogen indeholder mere end 100 opskrifter og varianter.

Prices diner, Lindhardt og Ringhof, 264 sider, 299,95 kr.

 

 

Salter og røget

Saltet-og-røgetHjemmelavet mad smager bare bedst. Nu får du inspiration og opskrifter til at salte og røge dine madvarer selv. Kogebogen indeholder masser af praktiske tips om moderne koldrøgning, varmrøgning, hjemmesaltning og moderne røgovne. Kom med på en rejse til et par af de store danske mestre i røgning og saltning, Tikøb Røgeri og Høyer Pølser i Sønderjylland, som afslører et par af deres favoritter.

Saltet og røget, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 96 sider, 179,95 kr.

 

 

DESSERTER fra Strangas

Strangas_forsideHer kommer kogebogen til dig, der elsker desserter. Nicolai Strangas, der bl.a. er kendt fra TV2s Go’ morgen Danmark og indehaver af Dessert Boutique i København, deler ud af sine bedste basisopskrifter. Strangas forklarer, hvordan du anretter dine desserter, så de ligner en million og giver dig enkle værktøjer og opskrifter, der altid lykkes.

DESSERTER fra Strangas, People’s Press, 200 sider, 299,95 kr.

 

 

Sunde Salater

Sunde-salaterMangler du inspiration til dine salater? Og vil du gerne skrue op for sundhed og velvære? Så kommer Anne Hjernøe her med 151 saftige salater i alle afskygninger. Både salater, der er lette og lige til at gå til samt salater, der kræver lidt mere forberedelse. Der er salater, som et tænkt som tilbehør til kød og fisk og mere mættende salater, der kan fungere som et måltid i sig selv.

Sunde salater, Politikens Forlag, 272 sider, 300,- kr.

 

Bageopskrifter fra hele verden

Gee Bageopskrifter fra hele verdenBrød, kager og kiks er et centralt element i næsten alle madkulturer. Det har aldrig været mere populært at bage end nu, og nu kan du med denne smukke og solide grundbog komme godt ind i alle de mest elskede opskrifter på bagværk fra hele verden. Med Bageopskrifter fra hele verden får du gennemprøvede opskrifter på alle klassikerne – både i det søde og det salte køkken.

Bageopskrifter fra hele verden, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 384 sider, 249,95 kr.

 

 

Frugt og grønt på flaske

Frugt_og_groent_paa_flaske_HIDen nemmeste genvej til at få masser af frugt og grønt er ved at drikke det. I Frugt og grønt på flaske får du 66 opskrifter på sunde drikke, der giver et gedigent energiboost både psykisk og fysisk. Bogen er inddelt i kapitler med juicer, smoothies, shots og nøddemælk, og så er drikkene ydermere mærket, så du let kan se, hvad netop denne drik har af særlige egenskaber.

Frugt og grønt på flaske, Lindhardt og Ringhof, 160 sider, 149,95 kr.

 

 

Ægte mexicanske tacos

Ægre mexicanske tacosDen ægte smag af Mexico. Tacos er nemme at elske, det er enkel, uprætentiøs, rustik og farvestrålende mad, som er sprængfyldt med smagsindtryk. I denne bog finder du velkendte såvel som nye tacos-opskrifter til både hverdag og fest. Bløde tortillaer med forskellig slags fyld, saucer, salsaer/cremer og friske grøntsager. Og vil du lave en hel fiesta med tilbehør, er bogen også et kig værd.

Ægte mexicanske tacos, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 160 sider, 199,95 kr.

 

 

Antonio Carluccio’s pasta

Antonio Carluccio's pastaIngen ret er så italiensk som pasta. Pasta kan tilberedes hvor som helst, når som helst, og til hvilken som helst anledning som forret, hovedret, et komplet måltid og endda dessert. I mere end 70 år har Carluccio elsket, spist, fremstillet og tilberedt pasta, og i denne kogebog videregiver han sin enorme viden om emnet og øser af sin entusiasme for at skabe nye og spændende opskrifter.

Antonio Carluccio’s pasta, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 224 sider, 249,95 kr.

 

 

Naturalmanak

Untitled-1Den danske natur er fyldt med spiselige lækkerier, men hvor er det nu lige, man finder ramsløg, hvornår må man plukke havtorn, og hvad skal man passe på, når man selv har sat sig for at samle bær, nødder, svampe, planter og andet i naturen? Med Claus Meyers Naturalmanak i hånden bliver du guidet sikkert gennem vildnisset gennem årets gang og kommer hjem med alt fra blåmuslinger og brombær til strandkvan, brændenælder og violer.

Naturalmanak, Lindhardt og Ringhof, 312 sider, 249,95 kr.

 

 

LêLês grønne køkken

Leles grønne køkkenVietnamesisk mad er sund, (kalorie)let og tilberedt med masser af grøntsager og krydderurter. I kogebogen LêLês grønne køkken får du 70 opskrifter fra Ahn Lês egen familie, fra hendes rejser og fra de retter, som folkene bag de populære LêLê-restauranter selv spiser. Retterne er enkle, forfriskende og opdelt i delikat fingermad, supper og sprøde salater, som alle rummer den særlige femte smag: umami.

LêLês grønne køkken, Gyldendal, 176 sider, 299,95 kr.

 

 

Meyers mad til små og store

Meyers mad til små og storeVind over kræsenheden og styrk børnenes sult efter nye madoplevelser. Den nye kogebog fra Meyers Madhus giver inspiration til at styrke børns lyst til at springe ud i nye madoplevelser, smage på ting, de ikke har prøvet før eller nyde retter, som normalt stemples som voksenretter. Gennem leg og ved at udfordre børnenes nysgerrighed kan du stimulere deres interesse for mad generelt og dermed deres modtagelighed for nye smagsoplevelser.

Meyers mad til små og store, Lindhardt og Ringhof, 192 sider, 199,95 kr.

 

 

Kend de spiselige vilde planter – og undgå de giftige

Kend de spiselige vilde planterDu behøver hverken være naturuddannet eller gourmetkok for at finde gode spiselige ting i naturen. En ny bog fra Helle Buchardt Boyd tager dig med ud i naturen og guider dig gennem skov og krat. Bogen er handy og overskueligt bygget op med nøje beskrivelser af de enkelte planters former, farver, findesteder og anvendeligheder.

Kend de spiselige vilde planter, Foreningsforlaget, 160 sider, 198 kr.

 

 

Skind & ben

Skind og benClaus Holm er manden bag en ny serie af kogebøger. Skind & Ben er en fiskekogebog med fiskeretter for enhver smag og til ethvert temperament og evner i køkkenet. Til hvert kapitel, der er inddelt i fisketyper, og til hver af de 41 fiskeretter kommer Claus Holm med anekdoter holdt i det gæve humør, som vi kender ham for fra TV.

Skind & ben, Turbine, 114 sider 249,- kr.

 

 

50 år – 50 opskrifter

50 år - 50 opskrifter50 år med Søren Gericke i køkkenet. Denne jubilæumsudgivelse indeholder opskrifter for enhver smag, når Gericke genskaber 40 af sine klassiske retter gennem tiden og kaster sig over 10 helt nye retter. Faktisk er der 53 opskrifter, men sådan er Gericke. Regler, programmer og drejebøger er til for at blive brudt i Søren Gerickes univers. Glæd dig til en gastronomisk rejse gennem 50 år.

50 år – 50 opskrifter, Turbine, 122 sider 249,- kr.

 

Spis

SpisMikkel Karstads nye udgivelse er både en kogebog og en inspiration til at improvisere med de råvarer, du har lige for hånden, som er i sæson. Kogebogen tager udgangspunkt i den mad, Mikkel selv holder så utroligt meget af. Fx. er et helt kapitel dedikeret til mad over bål og skovtur, mens andre er en hyldest til forskellige råvarer som fennikel, rosenkål og blæksprutte.

Spis, Lindhardt og Ringhof, 240 sider 349,95 kr.

 

 

Aldrig mere sukkerkold

aldrigmeresukkerkoldKlassiske, enkle og sunde retter til hverdagen. Med kogebogen ved hånden kan du lave god, nem og nærende mad til hverdag og fest for folk i alle aldre. Opskrifterne er baseret på sunde principper om at undgå hurtige kulhydrater fra blandt andet sukker og hvedemel, holde blodsukkeret stabilt, vælge sunde madvarer og få dem integreret i hverdagen.

Aldrig mere sukkerkold, Gyldendal, 272 sider 249,95 kr.

 

 

Modern Danish Cooking

Forneningen Kantine Køkken - Modern Danish CookingDansk madtradition har udviklet sig rivende de sidste 20 år, og Danmark er for alvor kommet på verdenskortet med ’Ny nordisk mad’ og restauranter som Noma. Lynn Andersen har i denne nye udgivelse på engelsk sat sig for at bygge bro mellem de gamle traditioner og de helt nye danske madtendenser. Her anvendes hovedsageligt ingredienser, som er lokale for Danmark, men under hensyntagen til, at det også er produkter, som kan anskaffes i f.eks. USA. Der er lagt vægt på at bruge årstidens råvarer, og at maden er sund, indbydende og spændende.

Modern Danish Cooking, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 128 sider 199,95 kr.

 

Lykken er chokolade

Forneningen Kantine Køkken - Lykken er chokoladeLige som forfatternes to chokoladeblogs Chocolat.dk og Anneauchocolat.dk er ”Lykken er chokolade” et sødt univers proppet med livsnydelse og opskrifter, der indbyder til kreativ leg i det søde køkken. Der er sat fokus på lækre, nuancerede og kreative smagsoplevelser baseret på chokoladepigernes store kærlighed til chokolade. Bogen er bygget op om 35 forskellige ingredienser. Ved hver ingrediens kommer forfatterne med hver deres bud på en chokoladeopskrift, hvor ingrediensen er i fokus.

Lykken er chokolade, Politikens Forlag, 174 sider 250,- kr.

 

 

Det gode helbred – Spis sundt og forebyg kræft

Forneningen Kantine Køkken - Det gode helbredKosten har betydning for vores risiko for at udvikle kræft. Med kogebogen får du den allerseneste nye viden om alt fra kød og fisk, frugt og grønt, kartofler og sukker til mælkeprodukter, alkohol og planteøstrogener. Samtidig indeholder bogen en opskriftsdel, hvor du får et helt konkret bud på en kost, der forebygger kræft i form af 60 lækre opskrifter på grønne retter, fiskeretter, kød, salater m.m. Opskrifterne er udviklet af kokken i Kræftens Bekæmpelses kantine, Jens Jepson.

Det gode helbred – Spis sundt og forebyg kræft, Politikens Forlag, 200 sider 250,- kr.

 

 

Aarstidernes køkkenhave

Forneningen Kantine Køkken - Aarstidernes køkkenhaveDet gør noget særligt ved én at dyrke køkkenhave og tilberede og spise sin egen høst. Man kommer nærmere noget egentligt – og man kommer til at spise udsædvanligt godt. Den nye kogebog af Søren Ejlersen, Frank van Beek og Jacob Dietz er en grundbog i, hvordan du dyrker din egen køkkenhave med både grøntsager, urter og bær. Den er spækket med uvurderlige tips og giver dig overblik over sorter, dyrkningsmetoder, kompost m.m.

Aarstidernes køkkenhave, People’s Press, 297 sider 299,95 kr.

 

 

 

Mæt & slank med LCHF

Kantinen-Maet_og_slank_med_LCHFLCHF – Low Carb High Fat er en kostmodel, som har taget Danmark med storm. Principperne er enkle, maden er nem og velsmagende, og effekten mærkes øjeblikkeligt! Spis dig mæt og tab dig samtidig med mad som kroppen kan forstå. Nå kosten lægges om til LCHF, betyder det færre kulhydrater og mere fedt, og kroppen skifter på den måde brændstof. Bogen er Jane Faebers efterfølger til den populære ”LCHF – Spis dig mæt & glad”, der er solgt i mere end 40.000 eksemplarer.

Mæt & slank med LCHF, Politikens Forlag, 252 sider 250,- kr.

 

 

Spar med Jamie

Kantinen-Spar_med_JamieKunne du tænke dig sund og velsmagende mad, der ikke koster kassen? Med ’Spar med Oliver’ får du lækre, farverige og optimistiske retter, som gør dig og dine gæster glade. Alle opskrifterne er fulde af gode smagsoplevelser – og er billigere end man måske tror. Kogebogen er opdelt i kapitlerne grønt, kylling, okse, svin, lam, fisk og bonusopskrifter og kommer desuden med et fint indlæg om indkøb med omtanke.

Spar med Oliver, Lindhardt og Ringhof, 288 sider 299,95 kr.

 

 

Timms køkken – øvelse gør mester

TKantinen-Timms_Koekkenimm Vladimir giver dig opskrifter på retter, du elsker, men sjældent selv laver: Bøf bearnaise, tarte tatin, jomfruhummerbisque osv. Der er hverdagsmad og festmad til alle måltider.I Timm Vladimirs Køkken bliver der kreeret god hjemmelavet mad helt fra bunden af ordentlige råvarer. Madglæden og kreativiteten er i top og det smitter!

Timms køkken – øvelse gør mester, Lindhardt & Ringhof, 228 sider 299,95 kr.

 

 

Spise med Price

Kantinen-Spise_med_PriceI Spise med Price – de bedste fra sæson 4, 5 og 6 er Adam og James Price tilbage i sædvanlig veloplagt form. Med smittende madglæde og glimt i øjet runder de madglade brødre bl.a. Thailand, Wien, Bornholm og Skagen og hylder det danske, kulinariske klenodie – pølsevognen – med et helt kapitel. Glæd dig til opskrifter på klassiske saucer, nostalgiske mormor-retter, syndige desserter og vanvittige køkkeneksperimenter.

Spise med Price, Lindhardt & Ringhof, 340 sider 299,95 kr.

 

 

Privat

Kantinen-PRIVATEn ny enkel, rustik og bistroagtig kogebog af stjernekokken Paul Cunningham, som med få og tilgængelige ingredienser har kreeret mere end 80 opskrifter på vinterretter, der hører til blandt hans private klassikere. Kogebogen indeholder pies, simremad, supper, kød og fisk, småretter, et helt afsnit med grøntsager som tilbehør og lidt til den søde tand. Det hele med et touch af Paul Cunninghams helt særlige smittende entusiasme.

Privat, Politikens Forlag, 232 sider 300 kr.

 

 

Lakrids i maden

Kantinen-Lakrids_i_madenManden bag de sorte kvalitetslakridser, Johan Bülow, viser i sin nye kogebog, hvordan den rå og trevlede lakridsrod gemmer på en verden af nydelse – og hvordan lakrids er et krydderi på linje med peber og safran. Lakrids i maden giver 72 bud på, hvordan du kan anvende lakrids i form af lakridspulver, lakridssirup, lakridsøl og rigtige lakridser i både det salte og søde køkken. Opskrifterne er en kombination af Bülows egne og nyudviklede opskrifter af kokken og forfatteren Louisa Lorang.

Lakrids i maden, Politikens Forlag, 202 sider 300 kr.

 

 

42°Raw

Kantinen-Boganmeldelser-42RAWRå, plantebaserede ingredienser, som er både mælke- og glutenfri. Det er den bæredygtige filosofi bag raw foods enkle og udsøgte køkken. I 42°Raw får du masser af opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider og lækre desserter, og hver enkelt servering er farverig, sprød, indbydende, smagfuld og pakket med næring. Kogebogen giver dig opskrifter på ufanatisk raw food, hvor mange af retterne egner sig fortrinligt som tilbehør og kulinarisk inspiration til en smuk og grøn tallerken i hverdagen.

42°Raw, People’sPress, 256 sider 299,95 kr.

 

 

 

Smækker – lækker – Sushi

Kantinen-Smaekker_laekker_sushiI Smækker – lækker – Sushi giver forfatteren, Makiko Sano, der bl.a. har bestyret en sushirestaurant i stormagasinet Selfridges i London og leveret sushi til Buckingham Palace, overskuelige anvisninger på, hvordan du let kommer i gang med at lave sund japansk mad, så det er lige til at få retterne ind i din daglige madlavning. Her er opskrifter på japansk power-morgenmad, fryseegnede madpakker, lækre supper og salater, sushi i mange varianter til hverdag og fest og diverse andre velsmagende og indbydende japanske retter.

Smækker – lækker – Sushi, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 128 sider 169,95 kr.

 

 

 

Mit vilde vikingekøkken

Kantinen-Mit_vilde_vikingekoekkenForfatteren og livstilseksperten, Jim Lyngvild, har siden, han var dreng, sværmet for vikingetiden, vikingernes livsstil og religion. Vikingekøkkenet er alsidigt og indbydende, og kogebogen giver masser af inspiration til og mod på at tilberede sin mad med de råvarer, der var til rådighed for vikingerne for over 1000 år siden, herunder masser af krydderurter, rodfrugter, bær og kød. Alle 75 opskrifter passer til tilberedning over bål, men kan også sagtens bruges til komfur eller grill.

Mit vilde vikingekøkken, Lindhardt og Ringhof, 208 sider 249,95 kr.

 

 

 

Nem nordisk mad

Kantinen-Nem_nordisk_madMadskribenten Trine Hahnemanns hjerte banker for de nordiske råvarer og madtraditioner. Det er grundlaget for de 50 nye nordiske retter, som er samlet i kogebogen. Bogens opskrifter på hverdagsmad er lige til at gå til og er tilberedt og baseret på nordiske råvarer. Bogen er inddelt i seks kapitler: Suppe; grønt; fisk; kød; brød og sødt og indeholder opskrifter som svinekorteletter med æbleeddike og sellerisalat; rugpizza med brændenælder samt sommermos med sauterede bønner, tomater og spinat.

Nem nordisk mad, Gyldendal, 128 sider 229,95 kr.

 

 

 

Vildt på gaflen

Kantinen-Vildt_Paa_GaflenDet nordiske køkken har skabt interesse for at lave mad af råvarer, som findes i naturen omkring os. Flere end nogen sinde går på jagt, og aldrig før har der været så mange kvinder blandt jægerne. Men hvordan tilbereder man så vildtet, som man med stolthed selv har nedlagt eller købt fra slagteren? Det giver de ca. 75 opskrifter i denne kogebog dig svaret på. Her er bl.a. opskrifter med kronhjort, hare, vildsvin, fasan, skovdue, snepper og gråand til både hverdag og fest. Med bogen får du desuden overskuelige stegetabeller samt oplysninger om jagttider og sæsoner.

Vildt på gaflen, Politikens Forlag, 176 sider 300,- kr.

 

 

 

Vildt

Kantinen-Vildt’Vildt’ er kogebogen til dig, der ønsker at få vildtkød med på hverdagsrepertoiret. Med smukke stemningsfulde fotos og enkle, letforståelige opskrifter hives det at spise vildt ned på jorden – og så er det ikke så vigtigt, om dyrene er nedlagt af dig selv eller købt hos slagteren. Nu kan du give dig i kast med kendte klassikere i nye forklædninger. Prøv fx fasanfrikasse, thai-curry med vildand, kebab af rådyr, lørdagsdue, tarteletter med fasan og pizza med marineret dyrekød. Kogebogen giver dig imidlertid også spændende nye opskrifter på bl.a. butterbeanssalat med vildand, hvidvinsmarineret dyrefilet og vietnamesiske sommerruller med stegt fasan.

Vildt, Lindhardt og Ringhof, 232 sider 299,95 kr.

 

 

 

Grønt grundkøkken

Kantinen-Groent_GrundkoekkenNogle kunne godt tænke sig at indføre en kødfri dag om ugen. Andre har brug for nye ideer til tilbehøret til koteletten eller fisken – eller har måske ligefrem lyst til at gå hele vejen og prøve kræfter med en vegetarisk livsstil. Bogen, der er skrevet af den gastronomiske opdagelsesrejsende, Nikolaj Kirk, og stjernekokken, Mikkel Maarbjerg, indeholder over 230 opskrifter. Hovedkapitlerne dækker bl.a. salater, supper, forretter, hovedretter, landkøkken m.m. Bogen indeholder desuden en stor leksikal del, der gør dig klogere på de enkelte grøntsager og giver tips til rensning, snitning og tilberedning af disse.

Grønt grundkøkken, Politikens Forlag, 434 sider 350,- kr.

 

 

 

Salater fra The Food Club

Kantinen-Salater_fra_The_Food_ClubHer får du mere end 80 fantastiske opskrifter på sprøde og sunde salater, der er nemme at tilberede og lige til at stille på middagsbordet – året rundt. Salaterne er opdelt efter råvarernes farve, der samtidig fortæller noget om, hvilke vitaminer, mineraler og andre sunde sager, der gemmer sig i de livgivende frugter og grøntsager. Den nyudklækkede kogebogsforfatter, Ditte Ingemann, er kendt fra sin smukke madblog, The Food Club, hvor hun selv styler og fotograferer alle madbillederne.

Salater fra The Food Club, Gyldendal, 184 sider 299,95 kr.

 

 

 

Annes spisekammer

Kantinen-Annes_spisekammerHer er kogebogen med alt det gode, man kan lave i løbet af hele året og stille på hylderne til travlere tider – og det, som vi ofte køber i dyre domme, men som det megetbedre kan betale sig at lave selv – også smagsmæssigt. Kogebogen rummer også ting,man kan samle i naturen og bruge til noget godt – og hvordan, man så bruger det. Nordisk mysli, ramsløgssalt, forårspesto med skvalderkål og løgkarse, hyldeblomstte, tørrede svampe, æblesnaps med hyben og enebær og hjemmelavede rosiner er bare nogle af de opskrifter, Anne deler ud af på ting, der ’spicer’ maden og tilværelsen op.

Annes spisekammer, Politikens Forlag, 154 sider 250,- kr.

 

 

 

Stenalderkøkken

Kantinen-StenalderkoekkenI Stenalderkøkken deler Katrine Tuborgh, der de sidste mange år sammen med sin familie med stor succes har spist stenalderkost, ud af sine erfaringer i en let anvendelig kogebog, der gør det nemt og lækkert at spise efter stenalderprincipperne – masser af grønt, kød, nødder, bær, og sunde fedtstoffer. Kogebogen indeholder nemme opskrifter til alle måltider og er skrevet til dig, som drømmer om forandring, mere energi, godt immunforsvar samt en sund og smuk krop.

Stenalderkøkken, People’sPress, 240 sider 249,95 kr.

 

 

 

Byhaven

Kantinen-ByhavenPå få år er det gået fra at være absolut not til megahot at være havenørd. Byhaven er en inspirerende manual, som gør det nemt at komme i gang med at realisere havedrømmene. Bogen indeholder masser af praktisk information om, hvordan du dyrker urtehaver og grøntsager på altanen, tagterrassen eller i den lille have, og samtidig er der lækre opskrifter på, hvad du kan lave af de hjemmedyrkede sager. Derudover er der også små og større gør-det-selv-projekter fx en køkkenhave på taget og opskrifter på, hvordan du syr dine egne plantebeholdere.

Byhaven, Lindhardt og Ringhof, 200 sider 299,95 kr.

 

 

 

Nigellissima

Kantinen-NigellissimaNigella Lawson elsker italiensk gastronomi og det Italien, hun har boet, arbejdet og studeret i som ung. Siden hen er hun vendt tilbage igen og igen, og det er i Italien, Nigellas gastronomiske hjerte bor. I Nigellissima fremtryller hun velsmagende italienske retter, som ikke giver kokken sved på panden. Der er både opskrifter fra det traditionelle italienske køkken og det mindre kendte – mere end 100 enkle og hurtige opskrifter på alt lige fra venetiansk stuvning til sardinsk couscous, fra risotto til ragout, fra penne til parpadelle og fra æbletærte til panna cotta og sambucca. Den slutter i et overdådigt afsnit med italiensk festmad, hvor højdepunktet er en italienskinspireret julemiddag.

Nigellisima, Gyldendal, 276 sider 299,95 kr.

 

 

 

Løgismose Sommer

Kantinen-Loegismose_SommerEndnu engang får vi et væld af lækre indbydende opskrifter fra Løgismoses univers. I Løgismose Sommer er der igen sat fokus på det enkle måltid i hverdagen og den gode gæstemad, hvor man har tid til at gå og pusle i køkkenet. Opskrifterne er enkle at gå til og tilberedt på de råvarer, som er tilgængelige i sommersæsonen. Bogen består af opskrifter med alt lige fra marmelader med sommerens bær og hjemmebagt knækbrød til morgenmad til indbydende frokostretter som sommersalat på fynsk rygeost med søde ærter og rimmet kammusling, ravioli med kantareller og brunet salviesmør samt Côte de porc med grillet blomkål og estragonsmør. Her er variationer af gode gamle velkendte danske retter og rustikke, traditionelle retter fra det franske køkken samt lækre retter med fisk og skaldyr til de finurlige og fnuglette sommerdesserter.

Løgismose Sommer, Politikens Forlag, 176 sider 250,- kr.

 

 

 

Newyorkerbyheart

Kantinen-NewyorkerbyheartI denne bog deler newyorkerbyheart, madblogger Birthe Lynggaard, ud af sit hjerteblod og fortæller om det skelsættende ophold som ung au-pair i USA, der var med til at forme hendes dybe forkærlighed og forståelse for ægte amerikansk madkultur. Bogens opskrifter er unikke for bogen og har aldrig været bragt på den populære madblog, der årligt har 1,4 millioner unikke brugere. Endvidere er alle opskrifter udvalgt og kommenteret, så man som læser får et grundigt indblik i en helt almindelig amerikansk families måde at ledsage eller fejre hverdagens små og store begivenheder med det helt rette måltid. Kogebogen blev desuden kåret til “Verdens bedste amerikanske kogebog” ved The Gourmand World Cookbook Awards i Paris 2013.

Newyorkerbyheart, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 197 sider 269,95 kr.

 

 

 

RØG

Kantinen-ROEGHvis du kan grille, kan du OGSÅ røge. Det er slet ikke svært, og med Webers Røg ved hånden lærer du hurtigt de helt basale teknikker, der sætter dig i stand til at tilberede de lækreste, røgede grillretter på din egen grill. Du får udførligt introkapitel med basisteknikker til alle røgemetoder; 87 spændende opskrifter som fx letsaltet, ahornrøget bacon og plankerøget brie med kirsebærchutney og ristede mandler; karakteristikker af de forskellige røgflis-aromaer samt masser af fifs og fiduser til, hvilke typer røg der passer til forskelligt mad.

RØG, Lindhardt og Ringhof, 200 sider 299,95 kr.

 

 

 

Hermans aftensmad

Kantinen-Hermans_AftensmadThomas Herman har længe ønsket at få tid til at skrive Hermans aftensmad. En brugbar og håndgribelig kogebog. Lige til at gå til og som afspejler de måltider, han i sit professionelle virke har spist som personalemad på de mange forskellige restauranter, han har arbejdet på. Retterne i bogen er alt mellem himmel og jord: Bagt torsk med lun kartoffelsalat, braiseret lammebov med grillet grønt, oksehale-ragout og kalveculotte med bearnaise, fritter & grønne bønner. Og ligesom i de danske hjem spiser personalet skam også dessert: Koldskål med hyldeblomstsaft & ingefær, chokolademousse, tarte tatin med æbler og intet mindre end det, Thomas Herman selv kalder verdens bedste citronfromage. Velbekomme.

Hermans aftensmad, Politikens Forlag, 216 sider 300,- kr.

 

 

 

Spis grønt hele ugen

Kantinen-Spis_GroentUanset om du er fuldtidsvegetar eller bare har lyst til at skære lidt ned på kødmængden og op for lækkert grønt tilbehør, er der masser af ideer at hente i ”Spis grønt hele ugen” – en skøn, fransk kogebog, som flytter festen ind i grøntafdelingen. Du får 141 opskrifter af varierende sværhedsgrad på sunde og farverige retter lavet af årstidens friske råvarer. Her er både brunch, snacks, middagssalater, supper, brød, gryderetter, hurtigretter, desserter og festmad. Bagerst i bogen er der desuden menu-forslag, så du fx kan invitere på romantisk grøn middag eller sund og dejlig grøn brunch.

Spis grønt hele ugen, Lindhardt og Ringhof, 256 sider 299,- kr.

 

 

 

Spisetid

Kantinen-SpisetidDen kendte kok og madskribent kendt fra morgen-tv, Louisa Lorang, har lavet en kogebog, hvor alle kan være med. Retterne, der er enkle, anrettes som oftest med en skøn topping, der lokker de fleste til nye oplevelser og sørger for, at smagsløgene ikke keder sig. Find opskrifter til travle hverdage, sløve weekender og til dage, hvor lækkerierne skal være af den søde slags.

Spisetid, Lindhardt & Ringhof, 200 sider 299,95 kr.