Januar – februar

inspiration / årstidens råvarer / januar – februar

Linser

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Linser
Sæt kulør på tallerkenen. Linser er utroligt næringsrige på protein, vitaminer og mineraler. Kog gerne linserne sammen med smagsgivere som bouillon eller krydderurter og server til kød, fisk eller vegetarretter.

Kastanje

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Kastanjer
Er du ude efter en sød, nøddeagtig smag, er kastanjer et perfekt valg. Prøv for eksempel at riste dem i ovnen og kom dem i en salat eller brug dem som en sund snack.

Stenbiderrogn

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Stenbidderrogn

En indre skønhed og sand delikatesse, danskernes svar på kaviar. Stenbiderrognen har en mild saltet havsmag og gør sig godt på ristet blinis, kartofler eller avocado gerne med lidt dilddressing eller med en letrørt creme fraiche med rå rødløg.

Lange

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Lange

Fisk skal i højere grad erstatte kød i vores ugentlige rationer mad, det foreskriver de nye kostråd fra Fødevarestyrelsen. Langen er en fantastisk lækker torskefisk med lyst, fast kød, som du med fordel kan servere.

Fasan

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Fasan

Efter en fed jul kan du med fordel brillere med det lækre, magre kød, som fasanen har at byde på. Server det gerne med saftige og let syrlige frugter.

Knoldgaltetand

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Knoldgaltetand

Denne lille knold, også kaldet kinaskok, er en lille lækker delikatesse og gør det smørstegt rigtigt godt til både fisk og kød. Og så er den i øvrigt nem at dyrke selv.

Kvan

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Kvan

Nordisk når det er bedst – og en sand vitaminbooster. Kvan har en sødlig smag, men kan være ret bitter, når den er rå. Tilbered derfor gerne med sukker og brug den i det søde køkken. Kvan kan med fordel dyrkes i urtehaven, da den trives i det kølige nordiske klima.