August – september

Blomme

blomme

Frisk og saftig. Blommen er en lækker spise og er velegnet til både salater og desserter, men også til tærter, chutney og syltning. De tidligste blommer modner, mens det endnu er sommer og de seneste først i oktober. Prøv også at frys dem med eller uden sukker, det er nemmest, hvis du halverer dem og fjerner stenene. Blommer er rige på kostfibre og en god kilde til A- C- og K-vitamin.

 

Majs

majs

Kogt, grillet eller rå. De søde og saftige majs kan spises fra kolben med smør på, men kan også bruges afskåret rå i fx salater. Majsene, der er fyldt med A-B- og C-vitaminer samt mineraler, kostfibre og antioxidanter, kan fås frem til oktober. De gule kerner fås også i lilla, røde og sorte nuancer. Indholdet af stivelse er højt, og majs bør derfor spises i moderate mængder.

 

Tomat

tomat

Den røde runde sag fås i et væld af former og farver og kan tilberedes på adskillige måder. Fra helt små gule cherrytomater til store saftige lilla bøftomater – rå eller kogte, tørrede eller i puréer. Tomater er rige på A- og C- vitamin samt mineraler og kostfibre. Et godt tip er at opbevare dine tomater ved stuetemperatur, da de mister smag i køleskabets kølige klima.

 

Krebs

krebs

Krebs er et magert skalddyr, der indeholder mange gode næringsstoffer, og så er de en god kilde til protein og essentielle fedtsyrer. Kog dem inden de skal anvendes og server dem enten naturel, i supper, i en frisk salat eller i varme retter. Køb krebsene friske når de er i sæson og frys dem eventuelt – dog maksimalt seks måneder, så smager de bedst.

 

Kantarel

kantarel

Skoven er så underfuld. I bunden titter kantareller og andre svampe frem netop nu. Den almindelige kantarel er en af de mest populære spisesvampe herhjemme. Kødet er fast og duften behagelig abrikosagtig, mens smagen er en smule bitter. Udover den almindelige findes også den blege kantarel og den almindelige orangekantarel. Prøv at eddikesylte kantarellerne eller tør dem, så kan de bruges i risottoer, sovse, supper eller som smagfuldt drys.

 

Grønne bønner

bønner

Grønne bønner kan opdeles i snittebønner, perlebønner og haricots verts. Snittebønnerne har lange, flade og brede bælge og perlebønnerne korte og runde bælge. Nye spæde bønner sælges oftest som haricots verts. Bønnerne er lette at have med at gøre, de skal blot pynes og kan derefter blancheres, dampes, koges, grilles, stuves, indgå i supper eller lynsteges.