Rengøringen skal være i orden

Den tilsynsførende kontrollerer, at du har styr på rengøringen i din kantine.

Det gælder både serveringsområder med salatdisk, varmebord og spiseområde samt køkken, lagerplads og alle toiletter.
I nogle fremstillingslokaler skal der gøres rent flere gange om dagen – og i nogle lagerrum er det måske tilstrækkeligt med en-to gange om året.
Rengøringen skal komme hele vejen rundt – både ind i alle kringlekroge og helt op under loftet. Du må kun bruge rengørings- og desinfektionsmidler, som ikke kan være sundhedsskadelige.
Desinfektionsmidler skal være godkendte af Fødevarestyrelsen for at de må bruges i fødevarevirksomheder.

Du må selv bestemme, hvordan du gør rent samt hvilket udstyr og hvilke maskiner, du vil bruge til det. Det vigtigste er, at det virker.

Kravene om rengøring gælder også for transportvogne og beholdere til fødevarer – også her skal det være rent under transport.

Tilbage til egenkontrol

Menuplaner

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken-Menuplaner

Menuplaner

Månedens portræt

Kantinen-Foreningen_Kantine_Køkken.Månedens_Portræt

Månedens portræt